Fråga facket Fråga facket

Årets skyddsombud

Vid LO-distriktets höstmöte delas årligen pris ut för årets skyddsombud. Med stor respekt tilldelas utmärkelsen 2021 till Juan Carlos Cerda från Fastighets Region Ost för sitt engagerade och otroligt viktiga arbetsmiljöarbete som huvudskyddsombud på Inspira AB.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Årets Skyddsombud 2021, Juan Carlos Cerda tog emot priset vid LO-distriktets höstmöte
Årets Skyddsombud 2021, Juan Carlos Cerda tog emot priset vid LO-distriktets höstmöte

Med utmärkelsen vill vi uppmärksamma insatser för en bättre arbetsmiljö som våra skyddsombud ute på våra arbetsplatser dagligen verkar och kämpar för.

Som många andra evenemang under 2020-talet var höstmötet en digital variant, men på plats i plenisalen på LO delade Arbetsmiljökommitténs ordförande, Ingrid Höglund ut priset.

Juryns motivering:

"Juan Carlos Cerda har förtroendeuppdrag som- klubbordförande och huvudskyddsombud på Inspira ABs fackklubb. 

Juan Carlos är mycket engagerad i sitt arbetsmiljöarbete och även som klubbordförande. Medlemmar har ett stort förtroende för honom och han är en viktig länk för dem att påtala förbättringsarbeten och brister till arbetsgivaren, Inspira AB.  

Många ärenden har handlat om omplaceringar och tillfälliga omplaceringar på grund av pandemin, Covid -19. Där har arbetsmiljön varit en viktig fråga för att medlemmarna ska känna sig trygga i sitt nya arbete.

Juan-Carlos har varit till stor hjälp för både arbetsgivare och medlemmar i konfliktarbete.

Juan Carlos sitter med i den lokala skyddskommittén och bevakar/markerar direkta arbetsmiljöbrister som arbetsgivaren behöver åtgärda.

Utifrån ordföranderollen har Juan Carlos varit på många arbetsplatsbesök och har även genomfört skyddsronder och riskanalyser i hela Stockholm, Norrtälje och Uppsala. Stort upptagningsområde, men det är alltid största vikt för honom att besöka sina kamrater för att både se och höra hur de har det på sin arbetsplats."

Ett stort grattis till Juan Carlos!

 

 

 

David Risberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.