Här hittar du rekryteringsblad till våra tvärfackliga utbildningar
Här hittar du de utbildningar som vänder sig till dig utifrån din fackliga tillhörighet, var du bor samt om du har fackligt uppdrag eller inte.
Här skapar du din egen kurskatalog utifrån LOs centrala kursutbud. Du kan sprida hela eller delar av kurskatalogen digitalt eller som pdf. Det går även bra att göra intresseansökningar.
Folkhögskolor och kursgårdar är viktiga resurser för den fackliga utbildningsverksamheten. Här finns information om några av dem som står LO-distriktet nära.
Det är 25-årsjubileum och LO-distriktet med medlemsorganisationer finns givetvis på plats! Gemensamt tält i Pride Park. Förfest i Rålis samt lastbil och DJ Katja Gustafsson.
31 maj till 3 juni pågår Järvaveckan. Då finns LO-distriktet i Stockholms län i ett av tälten på Spånga IP och snackar arbetsliv, kom förbi!
Arbetarrörelsens högtidsdag stundar. Delta själv och hjälp oss sprida evenemangen till så många som möjligt!
LO-distriktet i Stockholms län delar ut årets känga till Karl-Johan Persson, styrelseordförande i H&M. Han får kängan för den arbetarfientliga och omfattande hyvling modejätten genomför.
LO-distriktet i Stockholms län söker en person att jobba med vår sommarkampanj Koll på jobbet, tidigare känt som Facket på sommarjobbet.
Trade unionist, journalists and civil society organizations are often amongst the first experiencing shrinking spaces when autocracy is allowed to grow. What is the situation today? What can be done to support democracy?
Välfärden står inför stora utmaningar. Det finns omfattande kvalitetsbrister inom vård, skola och omsorg samtidigt som behoven kommer att växa genom en åldrande befolkning.
Arbetslivskriminaliteten slår hårt mot samhället. Hur kan samhället slå tillbaka? LO håller krissamtal om kriminaliteten i arbetslivet.
Det är dags för en rättvis krispolitik. Under förra valrörelsen var det tävling om att lyfta vanligt folks ekonomi. Men hur har det blivit i verkligheten?
Är vi överens om att alla ska kunna leva på sin lön? Hur ska vi i så fall komma åt problemet med en ojämställd och ojämlik arbetsmarknad?
Medellönen för samtliga anställda var 37 500 kronor i månaden enligt 2022 års lönestatistik. För arbetare var medellönen 29 300 kronor och för tjänstemän 45 100 kronor. Medellönen var alltså 15 800 kronor, eller 54 procent, högre för tjänstemän än för arbetare.
Sveriges jämställdhetsbarometer är LOs årliga jämställdhetsrapport. Den beskriver hur både klass och kön påverkar villkoren i arbetslivet och samhället i stort.
LO-ekonomerna presenterar sin prognos av den ekonomiska utvecklingen i rapportserien Ekonomiska utsikter. Här hittar du en kortversion av prognosen våren 2023.
Inflationen i Sverige fortsätter att sjunka, enligt LO-ekonomernas nya prognos. Samtidigt stiger arbetslösheten.
Vi har byggt upp en välfärd att vara stolta över i Sverige. Välfärden var avgörande för att vårt land blev ett av världens mest jämlika och jämställda länder. Men under de senaste decennierna har skattesänkningar och utveckling av marknadsmodeller prioriterats framför välfärdsreformer för jämlikhet.