Våra fackliga kurser 2025 finns nu publicerade. Kolla igenom utbudet och anmäl intresse här!
Här hittar du rekryteringsblad till våra tvärfackliga utbildningar
Här skapar du din egen kurskatalog utifrån LOs centrala kursutbud. Du kan sprida hela eller delar av kurskatalogen digitalt eller som pdf. Det går även bra att göra intresseansökningar.
Folkhögskolor och kursgårdar är viktiga resurser för den fackliga utbildningsverksamheten. Här finns information om några av dem som står LO-distriktet nära.
LO Stockholms län ut pris till Årets skyddsombud. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram insatserna för en bättre arbetsmiljö som våra skyddsombud gör.
LO vill uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet. LO har därför inrättat ett årligt stipendium på 50 000 kronor.
Lär känna Karin Åkersten och Moa Sahlin som är anställts som ombudsmän på LO-distriktet i Stockholms läns kansli.
Häng med oss på Stockholm Pride! LO-distriktet är på plats hela veckan i Pride Park, vi genomför panelsamtal i Pride House och det blir förstås ekipage i Paraden. Happy Pride!
Vi arbetare får Sverige att fungera – men nu måste Sverige börja fungera för oss. Nu lanserar vi ett kraftfullt åtgärdspaket för att skapa det Sverige vi alla förtjänar.
LO-ekonomerna ger sin bedömning av hur svensk ekonomi utvecklas det kommande året.
Årets Nobelpristagare i ekonomi deltog i ett seminarium på LO för att prata om maktfördelning, produktivitet och social rättvisa.
LO-distriktens digitala arbetsmiljöutbildning riktar sig till dig som är ett erfaret skyddsombud. Tema för utbildningen är skriftlig begäran om arbetsmiljöåtgärd (§6:6a).
Sverige behöver hantera flera stora samhällsförändringar på kort tid. LO presenterar därför ett omfattande investeringsprogram.
Det här är kortversionen av rapporten om maktelitens inkomster.
Snittinkomsten för vd:arna på 50 av de största svenska företagen motsvarar 71,1 industriarbetarlöner.
I rapporten Välfärdsgapet tittar vi närmare på vilka resurser som krävs för att behålla dagens välfärd och hur vi kan använda dem på ett sätt som ger mer välfärd. Här hittar du en kortversion av 2024 års rapport och en bit ned en länk till den fullständiga rapporten.
År 2023 var den genomsnittliga månadslönen - uppräknat till heltid - 39 200 kronor. Löneskillnaderna mellan arbetare och tjänstemän och mellan kvinnor och män är stora.
Vård, skola och omsorg ska fungera. Skattefinansierad välfärd som fördelas efter behov är en förutsättning för att vanligt folk ska kunna leva goda liv.