Fråga facket Fråga facket

Ekonomisk brottslighet - Utbildning den 28 november 2018

LO-distriktet bjuder in till en heldag om ekonomisk brottslighet. Under dagen medverkar representanter från Skattemyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Fair Play. Målgrupp för utbildningen är i första han ombudsmän och förtroendevalda inom förbundsavdelningarna/regionerna.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Idag beräknar Skatteverket att skattefeln minskar samtidigt som man konstaterar att det blivit allt mindre ordning och reda på arbetsmarknanden. Vi inom fackföreningsrörelsen ser hur oseriösa företag på olika sätt lurar anställda som redan befinner sig i utsatta situationer och myndigheter som ofta befinner sig två steg efter. 

Den här utbildningen kommer bl a att ge deltagarna verktyg som kan användas för att upptäcka redovisningsfel som görs till Skatteverket. Vi kommer att använda oss av en vägledning som tagits fram av Stora branschgruppen, som är en sammanslutning av ett tjugotal myndigheter, arbetsgivarorganisationer och fackförbund som gemensamt arbetar för schysta villkor för både företagare och anställda. 

Medverkande:

Pia Bergman, Skattemyndigheten
Stefan Lundberg, Ekobrottsmyndigheten
Peter Leander, Fair Play

Utbildningen äger rum: 

Ondagen den 28 november 2018 mellan kl 9-16 (avprickning samt kaffe/smörgår från kl 8.30) i ABF-huset, Sandlersalen, Sveavägen 41, Stockholm.

Anmälan senast den 13 november på följande länk: Anmälan - Utbildningsdag Ekonomisk brottslighet 28 november.

För ytterligare information kontaktas Inger Lundholm, inger.lundholm@lo.se

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.