Fråga facket Fråga facket

Facket Försäkrar - Rapport från distriktskonferensen

Den 7 februari samlades representanter från LO-förbunden i LO-husets plenissal. LO-distriktet i Stockholms läns chef Carina Paulsson inledde dagen med att hälsa deltagarna välkomna till en spännande konferens med intressanta föreläsare och välkända företrädare.0


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Håkan Svärdman, Folksam informerar om välfärdstendenser och trygghetssystem-
Håkan Svärdman, Folksam informerar om välfärdstendenser och trygghetssystem-

LO:s ansvarige ombudsman för Facket Försäkrarverksamheten, Patrik Roselin, kunde genom att blicka tillbaka konstatera att 2017 varit ett bra år. Försäkringsinformatörerna runt om i landet har registrerat fler samtal än tidigare år vilket inneburit att man hitta ännu fler oanmälda skador och händelser. Nu ser vi fram emot ännu bättre siffror under 2018.

En av 2018 års stora utmaningar och för framtiden är att få fler aktiva, informatörer och handledare. Facket Försäkrar vårkampanj kommer att handla om pensioner och pågår fr o m april fram till någon vecka in i maj månad.

Dagen löstes av många intressanta föredragare. Bl a kom Tobias Scharin från Folksam och pratade om medlemsolycksfall och reseförsäkringar, Reneé Andersson, LO och Håkan Svärdman, Folksam pratade om välfärdstendenser och om trygghet vid olycksfall, arbetsskada och rehabiliteringsplan.

Under dagen fick deltagarna dessutom bra och tydliga presentationer av nyheter och villkor där fakta följdes upp av exempel på hur medlemmar i facket drabbats av händelser som påverkat deras liv och inkomster.

Uppmärksammades gjordes även att Folksam-LO Pendion fyller 20 år 2018. Detta kommer att uppmärksammas på en mängd sätt under hösten.

Dagen avslutades med att Laurentsio, som föddes i Rumänien och kom till Sverige som barn med funktionsnedsättning, berättade om sitt liv med motgångar som mot alla odds vändes till framgång.

Ytterligare information om Facket Försäkrarverksamheten lämnas av Despina Mavrokostidou, despina.mavrokostidou@lo.se, tel 072-450 06 36.

 

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.