Fråga facket Fråga facket

Facket på sommarjobbskampanj 2018 har inletts i Stockholm

Idag måndag den 25 juni drar LO-distriktet i Stockholms län igång den årliga kampanjen Facket på sommarjobbet*. Kampanjen går ut på att besöka arbetsplatser och informera unga, nya på arbetsmarknaden, om deras rättigheter på jobbet. Vi vill att alla sommarjobbare och extrajobbande ungdomar ska ha rätt till en schyst start på arbetslivet. Och det förutsätter att de vet vad som gäller. Därför kommer vi under de fem veckor som kampanjen pågår att söka upp sommarjobbare runt om i Stockholms kommuner.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Några av årets fackliga företrädare på väg ut till Stockholms sommarjobbare.
Några av årets fackliga företrädare på väg ut till Stockholms sommarjobbare.

Kampanjen är för många första mötet med facket. Att kampanjen behövs kan vi slå fast då det varje år dyker upp fall som visar upp direkt olagliga arbetsvillkor, brott mot kollektivavtalen eller att arbetsmiljön är farlig. Vi från facket ska uppmärksamma oseriösa arbetsgivare och se till att ungdomar anställs med kollektivavtalsenliga villkor. Fackligt aktiva ungdomar från våra förbundsavdelningar/regioner kommer geografiskt och systematiskt att dammsuga hela länet för att träffa så många nya på arbetsmarknaden som möljigt. 

Till hjälp i kampanjen har vi Facket hjälptelefon (020-56 00 56) eller webbportalen #najsjobb - https://ung.lo.se/najsjobb/ som har till målsättning att starta en rörelse som innebär slutet för usla villkor, gör alla unga medvetna om sina rättigheter och ger dem argument och mod att stå upp för dem.  

För ytterligare information kontakta Emelie Jansson, kampanjledare LO-distriktet i Stockholms län på telefon 072-210 48 06eller e-post: emelie.jansson@lo.se.

 

*/ Kampanjen ”Facket på sommarjobbet” pågår i Stockholms län mellan 25 juni och 20 juli. Fackligt aktiva ungdomar kommer att finnas ute på fältet runt om i hela Stockholmsregionen för att söka upp sommarjobbande ungdomar. Deras uppgift att informera om vikten och styrkan med kollektivavtal, och att erbjuda hjälp de som eventuellt råkat illa ut, informera om rättigheter och skyldigheter samt se till att de har riktiga anställningsförhållanden.

 

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.