Fråga facket Fråga facket

Kadir Kasirga nytt borgarråd för S

Seko-medlemmen Kadir Kasirga valdes den 18e februari till nytt borgarråd för Socialdemokraterna i Stockholms stad. Kadir kommer ha särskilt ansvar för skol- och förskolefrågor.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Kadir Kasirga
Kadir Kasirga

– Det är hedrande att få detta förtroende. Det viktigaste för mig är att skolan ska vara en plats som ger alla barn samma möjligheter. På så sätt kan vi bygga ett Stockholm som inte slits isär av växande klyftor. Tyvärr är det ett område som satts på sparlåga under det borgerliga styret. I praktiken har de lagt en stor besparing på skolan, samtidigt som lärare kämpar med växande klasstorlekar och många elever lämnar skolan utan tillräckliga kunskaper, säger Kadir Kasirga

LO-distriktet i Stockholms län är mycket stolta över att ha en facklig representant i den yttersta toppen av stockholmspolitiken. Vi ser fram emot att se Kadir driva våra medlemmars frågor och arbeta för ett jämlikare Stockholm.

Bakgrund
Kadir Kasirga är född 1975 och bor i Hässelby, har en bakgrund som kriminalvårdare och är medlem i Seko Stockholm. Han har tidigare varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna och kommer officiellt väljas på kommunfullmäktige den 2 mars. 

 

Jakob Stone