Fråga facket Fråga facket

LO-arbetarna bygger samhället starkt!

Många LO-arbetare går som vanligt till sina jobb. Det är LO-arbetarna inom sjukvården, omsorgen, handeln, kollektivtrafiken, service m.fl. som inte kan arbeta hemifrån, som får vårt samhälle att rulla vidare trots stora risker för att själva bli smittade.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Leif Nysmed (S)
Leif Nysmed (S)

Mycket är upp och ner i Coronapandemins spår, men en par saker är som vanligt. Många LO-arbetare går som vanligt till sina jobb. Det är LO-arbetarna inom sjukvården, omsorgen, handeln, kollektivtrafiken, service m.fl. som inte kan arbeta hemifrån, som får vårt samhälle att rulla vidare trots stora risker för att själva bli smittade.Många gör stora uppoffringar för att samhället i stort ska fungera. Äkta vardagshjältar!

Den socialdemokratiskt ledda regeringen gör historiskt stora satsningar för att offentlig sektor ska ha de resurser som behövs, för att företag ska kunna överleva krisen och för att löntagare som förlorar jobben ska ha en a-kassa värd namnet.

Mitt i denna pandemi finns det företag som inte drar sig för att fuska med de stöd som är till för att rädda företag och jobb. Utan att tveka begär de stöd för permitteringar samtidigt som de begär att de anställda ska arbeta till 100%. Många gånger är det dessutom löntagare som har en svag ställning på arbetsmarknaden med dåliga kunskaper om regelverk som utnyttjas.

Jag vill uppmana alla som upptäcker fusk att anmäla på Tillväxtverket. Dom har ett formulär på sin hemsida och du behöver inte berätta vem du är.

Skatteverket har lånat ut hundra specialister på fusk till Tillväxtverket som ska granska korttidspermitteringen. Vi kan aldrig tillåta att kriminella utnyttjar och fuskar med våra skattepengar.

Kampen mot arbetslivskriminalitet tar inte paus under pandemin. Det är uppenbart att det är LO-arbetarna som bygger samhället starkt!

 

Leif Nysmed, Byggnadsarbetare och riksdagsledamot (S)

 

Jakob Stone