Fråga facket Fråga facket

LOs Maktutbildning

Facklig utbildning Är du nyfiken på vad facket och politiken har gemensamt är detta utbildningen för dig. Här reder vi tillsammans ut hur vi kan göra verklighet av våra visioner och vem som äger makten till att förändra och förbättra för oss, på jobbet och i samhället i stort.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LOs Maktutbildning ger dig kunskap i hur vi organiserar oss fackligt för att stärka vår makt på den egna arbetsplatsen men även hur vi kan påverka politiska beslut för en önskad samhällsutveckling. Under två dagar fokuserar vi på makten. På arbetsplatsen och i samhället. Hur ser den ut, hur fungerar den och vem äger den? Varför är den viktig för oss inom facket? Hur ser vägen till ökad makt ut?

Vi går igenom hur maktbalansen i samhället ser ut, vilka som äger makten över vilka beslut och vi tar reda på hur vi får fackliga frågor att bli viktiga för samhället i stort. Allt för att vi ska fortsätta vara en relevant och pådrivande kraft för ett bättre samhälle för våra medlemmar.

Hitta datum och ansök till kursen på denna länk

För att delta
Du behöver vara förtroendevald i ett av fackförbunden inom LO
Och
Genomgått en grundläggande utbildning för förtroendevalda i det egna förbundet eller den tvärfackliga kursen Vald på jobbet

Målgrupp
Förtroendevalda med uppdrag på arbetsplatsen

Ersättning
LO ersätter deltagaren med utbildningsarvode

Längd och tid
Utbildningen pågår 2 dagar i rad och genomförs under dagtid

Material och övriga kostnader
Kursmaterial får du på plats. Mat och fika bjuder vi på under alla dagar.

Hitta datum och ansök till kursen på denna länk