Fråga facket Fråga facket

Nya handledare till Ung-kurserna efterlyses!

Den fackliga utbildningsverksamheten behöver ständigt nya handledare. I den förbundsgemensamma verksamheten är vi därför beroende av avdelningarnas regelbundna hjälp att rekrytera nya förmågor. För att undvika konkurrens om handledarna och garantera kvaliteten anlitar LO-distriktet endast handledare som dess avdelning rekommenderar.  


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Att vara handledare är ett utvecklande uppdrag. Även för den som är van att hålla kurs i det egna förbundet är det ofta stimulerande och givande att få hålla kurs för medlemmar och förtroendevalda i andra branscher och förbund. Man får möjlighet att utvecklas i rollen tillsammans med handledare från andra förbund och kan ta med sig nya erfarenheter och kunskaper tillbaka till det egna förbundets kursverksamhet.  
 
Just nu söker vi handledare till Ung-kurserna inför 2018-2019  
 
Ung-kurserna: 
Facklig grundutbildning för medlemmar och icke medlemmar under 30. Handledarna bör vara under 30 år gamla och ha gått en grundläggande förtroendemannautbildning. För mer information om Ung-kurserna kontakta Emelie Jansson, unghandläggare på LO-distriktet i Stockholms län, emelie.jansson@lo.se072-210 48 06. 
 
En obligatorisk grundläggande pedagogisk utbildning den 8-10 oktober och 5-6 november 2018 eller i början av 2019 är obligatorisk för att bli handledare. Alternativt om man genomfört någon motsvarande utbildning tidigare.
 

 

 

 

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.