Fråga facket Fråga facket

Seminarium den 25 april 2019
Höjd pensionsålder med morot och piska!

LO-distriktets arbetsmarknads- och socialförsäkringskommitté tillsammans med Facket försäkrarverksamheten inbjuder till en förmiddags seminarium med temat pension. 


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

På seminariet belyser vi vad pensionsöverenskommelsen innebär för LO-kollektivetUtifrån att vi lever allt längre är pensionssystemet i förändring. Men många yrkesgrupper inom LO-kollektivet klarar inte att arbeta ens fram till 65 års ålder.

 

De flesta är överens om att något måste göras för att pensionssystemet ska anpassas till dagens verklighet. Men vad händer med socialförsäkringarna? Hänger de med i den framflyttade pensionen liksom avtalsförsäkringarna? Vilka åtgärder och incitament tänker de styrande behövs för att ALLA grupper på arbetsmarknaden ska kunna arbeta fram till den nya pensionsåldern? Kommer kvinnorna vara de stora förlorarna? Finns det andra lösningar som t ex högre inbetalningar till pensionssystemet och bättre arbetsmiljö? 

 
Under förmiddagen kommer vi att få lyssna på LOs utredare om deras slutsatser kring överenskommelsen och slutligen en paneldiskussion om nuläge och konsekvenser. 
 

 

Torsdagen den 25 april kl 9-11.30 i ABF-huset, Sveavägen 41 

 

Program: 

08.30   Kaffe och smörgås 

09.00   Om pensionsutredningen och ”En hel människa - ett helt arbetsliv” - Renée Andersson  och Carola Löfstrand, LO

 

Medverkar i paneldiskussion gör Arbetsmiljöverket och deltagare från Riksdagens arbetsmarknadsutskottet m fl. 

Moderator: Håkan Svärdman - Forena 

11.30 ca Avslut 

 

Anmälan senast den 15 april på följande länk: Seminarium 25 april 2019

 

Ytterligare upplysningar lämnas av: Despina Mavrokostidou, despina.mavrokostidou@lo.se eller Carina Paulsson, carina.paulsson@lo.se

 

VÄLKOMNA! 

 

 

 

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.