Fråga facket Fråga facket

Seminarium den 26 november - "Jämställdhetsbarometern 2018"

LO-distriktet inbjuder till ett förmiddagsseminarium med utgångspunkt från Jämställdhetsbarometern 2018 som i år firar femårsjubileum. Framför allt kommer vi att fokusera och uppmärksamma de ojämställda villkoren i Stockholmsregionen.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Hur ser egentligen makten kring arbetstidsfördelningen ut? Vem bestämmer heltid, deltid eller att visstidsanställningar staplas på varandra. Är varje individs möjighet till valfrihet eller är det en pressad tillvaro med oro när man inte klarar få ihop till mat och hyra?

Och hur ser jämställdheten ut när det gäller arbetsmiljön eller i frågan om sexuella trakasserier på arbetsplasten? Me too-rörelsen har har visat på att ingen bransch har gått förskonad och allt pekar på att vi har en lång resa kvar att göra. 

I år är det femte året som LO undersöker hur klass och kön påverkar människors arbetsvillkor och med utgångspunkt från Jämställdhetsbarometerna injuder vi till ett seminarium måndagen den 26 november kl 9-11.30 i Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2. Medverkar gör bl a Joa Bergold, LO. Sista anmälningsdag är den 12 november på följande länk: Jämställdhetsbarometern - Anmälan seminarium 26 november 

För mer information kontakta Carina Paulsson, carina.paulsson@lo.se 

Välkomna!

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.