Fråga facket Fråga facket

Utbildningar för försäkringsinformatörer 2019

Som försäkringsinformatör är din roll att först och främst se till att medlemmarna får kontinuerlig och relevant information samt kunskap om de försäkringar som ingår i medlemskapet och/eller i kollektivavtalet på arbetsplatsen. Därför är det viktigt att alla försäkringsinformatörer får en ordentlig grundutbildning och därefter genomför kontinuerlig vidareutbildning. Nu är det hög tid att anmäla sig till 2019 års grund- och vidareutbildningar.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Grundutbildning
Alla nya försäkringsinformatörer måste gå en grundutbildning på fyra dagar. Den handlar om avtalsförsäkringar, avtalspensioner, uppdraget och hur försäkringssamtal och försäkringsträffar ska genomföras. Utan grundutbildningen får man inte verka som försäkringsinformatör. Ytterligare tre grundutbildningar genomförs under 2019.

Vidareutbildning
Varje år ska en försäkringsinformatör gå en vidareutbildning under en dag. Under vidareutbildningen tar vi upp nyheter inom området, inom både avtalsförsäkringar och medlemsförsäkringar. Under 2019 erbjuder vi 18 vidarutbildningar där det första tillfället är den 24 september. 

På LOs hemsida hittar du alla datum för höstens ”Vidare- och grundutbildningar för försäkringsinformatörer” - 

Frågor besvaras av Despina Mavrokostidou, despina.mavrokostidou@lo.se

 

 

 

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.