Fråga facket Fråga facket

Facklig introduktion

Facklig utbildning Har du nyligen blivit medlem eller funderar på att bli, och vill veta mer om vad ett fackligt medlemskap innebär? Att gå en facklig utbildning är en lagstadgad rättighet, ta chansen till en dags introduktion om kollektivavtalets- och medlemskapets värde.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Kursen handlar om vad en fackförening är och hur arbetsmarknaden fungerar. Vem sätter löner och bestämmer arbetsvillkor i Sverige och hur går det till? Vi pratar om vilka rättigheter vi har på jobbet. Du kommer också att få lära dig hur ett medlemskap i facket och kollektivavtal på arbetsplatsen påverkar ditt försäkringsskydd och pension.

Denna kurs är precis vad den heter, en introduktion till facket, men också till den fackliga utbildningsvärlden. Ditt fackliga medlemskap erbjuder dig en mängd olika utbildningar som syftar till att hjälpa och stötta dig i ditt fackliga arbete framåt.  

 

För att delta
Du behöver inte vara medlem i ett av fackförbunden inom LO. Däremot ska du antingen arbeta eller vara arbetssökande i en bransch något av LO-förbunden organiserar.

Målgrupp
Arbetstagare som ännu inte är medlemmar samt nyblivna medlemmar som vill veta mer om det fackliga medlemskapet

Ersättning
Du får ett stipendium på 130kr/timme för tiden som du är ledig från jobbet för att delta på utbildningen

Längd och tid
Kursen är 8 timmar lång och genomförs under dagtid

Material och övriga kostnader
Kursmaterial får du på plats. Mat och fika bjuder vi på under dagen

Hitta datum och ansök till kursen på denna länk