Fråga facket Fråga facket

Leif Nysmed medlem i Byggnads och riksdagsledamot (s):
Värna om löntagarnas rättigheter inom EU och rösta på Socialdemokraterna den 26 maj!

Nu närmar vi oss Europaparlamentsvalet. Ett val som alltför många LO-medlemmar struntar i. Förra valet röstade enbart 40% av LOs medlemmar. Skepsisen mot EU har varit stort inom LO-leden sedan inträdet på 90-talet. Valet handlar inte om vi ska vara kvar i EU eller inte, utan om vilket EU vi vill ha. 


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Inför årets val har samtliga LO-förbund slutit upp bakom en kandidat, Johan Danielsson. När fackföreningsrörelsen samlas gör det skillnad, därför är Johan Danielsson nr 2 på Socialdemokraternas lista. 

Vi socialdemokrater vill att EU stärker sitt arbete för att människor inte ska utnyttjas på arbetsmarknaden, utsättas för livsfaror på jobbet eller ha svårt att hävda sin rätt gentemot företag som utnyttjar sin arbetskraft och struntar i regler och lagar. 

Det gör skillnad på vilket parti som man röstar i valet, vill man ha den svenska modellen kvar, så är det Socialdemokraterna man bör lägga sin röst. De borgerliga partierna tillsammans med SD röstar gång på gång emot förslag som ska stärka löntagarna inom EU, som t.ex. i utstationeringsdirektivet, i trafikpaketet och emot den sociala pelaren m.m.

Så återigen vill jag uppmana er alla att rösta i europaparlamentsvalet den 26:e maj. Följ gärna uppmaningen från samtliga LO-förbund och kryssa Johan Danielsson på Socialdemokraternas lista, för Ordning och Reda på arbetsmarknaden!

 

Leif Nysmed
Medlem i Byggnads och riksdagsledamot (s)
Civilutskottet
leif.nysmed@riksdagen.se

 

Gunilla Björnberg
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.